طرز تهيه آش ارده دزفولي
بخش آموزش آشپزي : اگر به فکر تهيه يک غذاي سنتي دزفولي هستيد به شما آش ارده دزفولي را پيشنهاد مي کنيم
مجله ياس تنها - آموزش آشپزي
* مواد لازم :
برنج ۳ پیمانه
ماش ۱ پیمانه
ارده به مقدار لازم
شیره خرما به مقدار لازم
نمک به مقدار لازم
* مرحله اول: آماده سازی
ابتدا قبل از شروع آشپزی ماش را پاک کنید و به همراه کمی آب خیس کنید و بعد برنج را نیز شسته و چند ساعتی خیس کنید تا راحتر نیز پخته شود برای تهیه این غذا بهتر است برنج عنبر بو استفاده کنید ولی اگر در دسترس نبود می توانید از برنج معطر استفاده کنید.
* مرحله دوم: پخت برنج و ماش
در ادامه ماش را به همراه کمی آب داخل قابلمه ریخته و به آن آب اضافه کنید و بگذارید تا ماش پخته شود و در ادامه برنج را به همراه کمی روغن روی حرارت قرار دهید و ماش را به آن اضافه کنید و بگذارید تا آب برنج کشیده شود سپس به شکل کوه کنید و برنج و ماش را به صورت کته تهیه کنید.
* مرحله سوم: افزودن ارده
وقتی برنج دم کشید آن را داخل یک دیس بریزید و کم کم ارده اضافه کنید و همان طور که برنج داغ است با دست ارده را به خورد برنج دهید تا مخلوط شود. به طور سنتی وقتی بخار از برنج خارج می شود باید این کار را انجام دهید. در ادامه شیره خرما را کنار این غذا قرار می دهند و ترجیحا غیر مستقیم در کنار برنج قرار می دهند و هر کس به ذائقه خودش آن را روی برنج خود می ریزد. نوش جان
در بعضی رسپی ها در این پلو از شکر یا خرما بجای شیره آن استفاده می کنند.
این غذا حتما با سبزی خوردن به ویژه تربچه خورده می شود.
به این غذا پلو درفولی نیز گفته می شود.
در زبان دزفولی به شیره خرما سیلون نیز گفته می شود.
آب برنج را به اندازه بریزید تا برنج شما شفته نشود
منبع: پارسينه
- دسته بندي شده در : آشپزي
- نويسنده : مجله ياس تنها
- تاريخ ارسال : دوشنبه 08 آذر 1400
- تعداد ديدگاه : 0