عوارض امواج راديويي براي سلامت انسان
پزشکي - امواج راديويي ديده نمي شوند اما مي توانند تاثيرات منفي براي سلامت انسان داشته باشند
مجله ياس تنها - امروزه پیشرفت ابزارها و فناوریهای نوین در عرصه فناوری ارتباطات به گونهای است که شتاب بیشتری به خود گرفته و در کنار این فناوریها برای خود معایب و مزایایی را به همراه میتواند داشته باشد.
- درست ایتکه پیشرفت تکنولوژی دسترسی به برخی از فناوریها را برای مخاطبان سهل کرده، اما در کنار آن باعث ایجاد یکسری مشکلات و بیماریهایی نیز شده است. به عنوان مثال تاکنون بحثهای فراوانی در خصوص میزان آسیبهای ناشی از تشعشعات ابزارهای مخابراتی مطرح بوده که یکی از جنجالیترین آن موضوع دکلهای مخابراتی است.
- میتوان گفت که دکلهای مخابراتی دکلهایی هستند که برای مقاصد مخابراتی از قبیل نصب دیشهای ماکروویو، آنتنهای رادیو، آنتنهای موبایل، آنتنهای بیسیم و... استفاده میشوند.
- براساس مطالعات علمی صورت گرفته دکلهای BTS که در مناطق مسکونی تعبیه شده اند، امواج الکترومغناطیسی فراوانی را از خود ساطع میکنند که این امر میتواند موجب بروز مشکلات خونی و مغزی برای ساکنانی که در میدان مغناطیسی تاثیر گذار این امواج زندگی میکنند، شوند.
- یکی از مباحثی که در همین زمینه مطرح میشود اینکه دکلهای مخابراتی تا چه حدی سرطان زا است و حتی در این خصوص صحبتهای زیادی از سوی برخی از کارشناسان و صاحبنظران مطرح میشود بایستی این موضوع جدی گرفته شود علل و عوامل آن بررسی و شناسایی شود چرا که سلامت مردم به این مهم بستگی دارد.
- به اعتقاد برخی از کارشناسان دکلهای مخابراتی از حداقل تشعشعات مضر برای بدن انسان برخوردارند و در حقیقت خطر اصلی در استفاده بیش از حد و نامناسب از گوشیهای همراه و در بیخ گوشمان نهفته است.
- این موضوع تا حدی جدی بود که حتی دولتهای گذشته این موضوع را پیگیری و ارزیابیهایی را انجام دادند؛ هرچند قرار بود پس از انجام این بررسیها گزارشی از سوی این کمیته ارائه شود، اما گزارشی در این خصوص منتشر نکردند.
- در همین رابطه معاون امور رادیویی رگولاتوری یکی از اهداف پایش امواج الکترومغناطیسی را، اطمینان از رعایت حدود استانداردهای تشعشعی در شبکههای اپراتوری که در بستر ارتباطات رادیویی فعالیت میکنند، دانسته و گفته است در حال حاضر از یکسو اپراتورها برای ارایه خدمات ارتباطی و فناوری اطلاعات مبتنی برتکنولوژیهای نسل چهارم و بالاتر تلفن همراه، بایستی سایت و دکل جدید نصب کنند تا بتوانند نیاز کاربران به پوشش بهتر و سرویس با کیفیت بالاتر را مرتفع کنند.
از سوی دیگر مردم ممکن است نگران اثرات تشعشعی امواج رادیویی باشند، به همین دلیل سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیوئی در همکاری با سایر سازمانهای متولی در این حوزه، به طور مستمر تشعشعات آنتن دکلها را پایش و اندازهگیری میکند. البته اپراتورهای مخابراتی برای نصب، راهاندازی و بهرهبرداری از تجهیزات مخابراتی، دکلها و سایت، تائیدیه سازمان انرژی اتمی ایران را دریافت میکنند.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
امواج راديويي
,عوارض
,سلامت
,انسان
,