طرز تهيه ترشي لبو در خانه
آموزش آشپزي - خانم هاي ترشي دوست اين مطلب را حتما بخوانند . آموزش درست کردن ترشي لبو با روشي ساده
مجله ياس تنها بخش آشپزي
ما ایرانی ها در فصل پاییز و زمستان ترشیهای مختلفی مثل ترشی سیر، ترشی سبزیجات و ترشی گیلاس را به عنوان چاشنی در کنار غذا مصرف میکنیم. لبو سرشار از آنتیاکسیدان بوده و دارای طبع گرم و تر است.
* طرز تهیه ترشی لبوی مجلسی
مواد لازم:
- لبو 1 کیلو
- سرکه 2 لیوان
- سیاه دانه 2 قاشق غذاخوری
- تخم گشنیز 2 قاشق غذاخوری
- دانه فلفل 5 عدد
- رزماری 1 برگ
- شکر در صورت تمایل 2 قاشق غذاخوری
- نمک به مقدار لازم
* طرز تهیه:
ابتدا لبو ها را بخوبی شسته و با مقداری آب روی حرارت قرار دهید تا برای دو ساعت بپزد، سپس آن را به شکل دلخواه خرد کنید.
لبوهای خرد شده و شکر را به همراه سرکه روی حرارت قرار داده و اجازه دهید تا برای دو دقیقه با هم بجوشد سپس از روی حرارت بردارید و اجازه دهید کمی خنک شود.
در این مرحله برگ رزماری، تخم گشنیز، سیاه دانه، دانه فلفل و نمک را به مخلوط لبو اضافه کرده و هم بزنید تا با هم ترکیب شوند. حالا ترشی را در شیشه مورد نظر بریزید و برای یک هفته داخل یخچال قرار دهید تا ترشی برسد.
* طرز تهیه ترشی لبوی ساده
مواد لازم:
- لبو یا چغندر 1 کیلو
- آب لبو 1 لیوان
- گلپر 1 قاشق غذاخوری
- سرکه سفید 2 لیوان
- نمک 1 قاشق غذاخوری
* طرز تهیه:
پس از شستن لبوها، آنها را با کمی آب نیم پز کنید، بهطوری که یک لیوان از آب لبو در قابلمه باقی بماند. اجازه دهید لبوهای نیم پز خنک شوند، سپس آنها را به شکل دلخواه برش بزنید.
برشهای لبو را در شیشههای دردار ریخته، نمک و گلپر را به صورت لایه به لایه به آنها اضافه کنید، سپس آب لبو و سرکه را در شیشهها بریزید تا کاملا پر شوند. در شیشهها را محکم بسته و به مدت ۳ روز در دمای محیط قرار دهید، سپس به مدت ۱۰ روز در یخچال نگهداری کنید تا ترشی لبو رسیده و آماده مصرف شود.نکته مهم: این ترشی خیلی زود خراب شده و کپک میزند؛ پس در کمتر از دو هفته سعی کنید آن را مصرف کنید.
* طرز تهیه ترشی لبو خوشمزه و فوری
مواد لازم:
از لبو خوراکی های زیادی می توان تهیه کرد مانند مربا چغندر قرمز، حلوای لبو، کیک لبو و ترشی لبو که از معروفترین فرآوردههای تهیه شده با این ماده غذایی پرخاصیت است.
- لبو 1 کیلو
- آب لبو 2 پیمانه
- سرکه 1 پیمانه
- شکر 2 قاشق غذاخوری
- نمک به میزان لازم
* طرز تهیه:
لبو ها را خوب بشویید و در یک قابلمه پر آب قرار دهید و اجازه دهید با حرارت ملایم بپزد. لبوها را قبل از این که کاملا نرم شوند از روی شعله بردارید (موقع گاز زدن زیر دندان صدا دهند). لبوهای پخته شده را پس از خنک شدن به شکل دلخواه خرد کنید.
آب لبو را به همراه نمک، سرکه و شکر بجوشانید. لبوهای خرد شده را درون ظرف ترشی بریزید و آب لبو جوشیده شده را روی آن بریزید تا سطح لبو را بپوشاند. در ظرف را محکم ببندید تا هوا وارد ترشی نشود.
* طرز تهیه ترشی لبوی معطر
مواد لازم:
- لبو 1 کیلو
- سرکه 2 لیوان
- دانه فلفل سیاه 5 عدد
- سیاه دانه 2 قاشق غذاخوری
- تخم گشنیز 1 قاشق غذاخوری
- رزماری 1 برگ
- شکر 2 قاشق غذاخوری
- نمک به میزان لازم
* طرز تهیه:
ابتدا لبوها را کاملا بشویید و سپس لبوهای شسته را بدون گرفتن سر و ته در قابلمهای ریخته، مقداری آب به آن اضافه کنید و حدود ۲ ساعت روی حرارت ملایم قرار دهید تا نیم پز شوند.
سر و ته لبوهای پخته را جدا کنید، سپس چغندرها را به صورت ورقهای برش بزنید و در صورت تمایل برشها را با استفاده از قالب دلخواه، برش بزنید.
لبوهای قالب زده را در قابلمهای ریخته، سرکه و شکر را به آن اضافه کنید و چند دقیقه روی حرارت متوسط بجوشانید.
حرارت را خاموش کرده و اجازه دهید مخلوط لبو و سرکه خنک شود.
رزماری، سیاه دانه، تخم گشنیز، نمک و فلفل سیاه را به مخلوط لبو و سرکه اضافه کرده و سپس در شیشههای دردار بریزید.در شیشهها را محکم کرده و در محلی خنک نگهداری کنید. پس از یک هفته ترشی لذیذ لبوی شما رسیده و آماده مصرف میشود و باید در یخچال نگهداری شود. جوشاندن لبو در سرکه در این روش، باعث افزایش ماندگاری ترشی میشود.
* طرز تهیه ترشی لبو عربی
مواد لازم:
- لبو نیم کیلو
- گل کلم ۱ کیلو
- بادمجان نیم کیلو
- شلغم نیم کیلو
- کلم قمری نیم کیلو
- فلفل تند به میزان دلخواه
- سیر یا موسیر کمی
- سیاهدانه، گلپر و زردچوبه از هر کدام ۱ قاشق غذاخوری
- زیره و تخم گشنیز از هر کدام ۱ قاشق غذاخوری
- سرکه و نمک به میزان لازم
* طرز تهیه:
برای تهیه این ترشی باید ابتدا بادمجان ها را قطعه قطعه خرد کرده و سپس در مقداری از سرکه و نمک و زردچوبه نیم پز کنید. حالا لبوها را حبه حبه خرد کرده و آنها را نیز با کمی سرکه و نمک و زردچوبه نیم پز کنید.
حالا مواد دیگر که به سلیقه خود خرد کرده اید را همراه با بادمجان و لبو های پخته شده مخلوط کرده و ادویه و سرکه را به آنها اضافه کنید و درون ظرف بریزید. این ترشی پس از گذشت ۱۵ روز آماده است.
طرز تهیه ترشی لبو شور
برای تهیه این نوع از ترشی لبو ساده تنها کافیست تا شکر در دستور را حذف نمایید. از آنجا که لبو کمی شیرین است، می توانید لبوها را پس از برش زدن برای مدت زمان ۲ دقیقه داخل آب جوش بجوشانید، آب آن را دور ریخته و سپس آن را با نمک، فلفل و سرکه داخل ظرف بریزید.
در غیر اینصورت برای تهیه ترشی لبو قرمز خام ساده تنها کافیست تا لبوهای خام را شسته، خرد کنید و با مقداری نمک، فلفل و سرکه داخل ظرف ریخته و در داخل یخچال قرار دهید.
منبع: تبيان