چگونه شکم صاف و خوش اندامي داشته باشيم؟
بخش زيبايي - اگر مي خواهيد تناسب اندام داشته باشيد اول بايد شکم خود را کوچک کنيد اما چگونه؟
مجله ياس تنها بخش زيبايي
- مردم چین بعضی اصول را در تغذیه خود بهطور جدی رعایت میکنند که هدف آن توانایی تغییر شکل و جذب مواد غذایی است تا سطح انرژی افزایش پیدا کند و میزان مواد زائد کمتر شود. این اصول زمینهساز حفظ تناسب اندام خواهند بود.
در ادامه این مطلب، به ۸ اصل در تغذیه چینی پرداختهایم که هدف از بهکار بستن آنها، حفظ تناسب اندام است. این اصول عبارتند از:
۱. جویدن کامل غذا
- هضم غذا از دهان آغاز میشود. هر ماده غذایی که بهخوبی جویده شود، فشار و کار کمتری به سیستم گوارش وارد میکند و در نتیجه مقدار انرژی بیشتری در معده و طحال ذخیره میشود.
۲. مصرف غذاهای گرم و پخته
- غذاهای سرد و خام نیاز مصرف انرژی بیشتری را به طحال و کلیهها تحمیل میکنند تا این ترکیبات غذایی تغییر شکل پیدا کنند. در نتیجه این اندامها دچار خستگی میشوند و احتمال تجمع مواد نیز افزایش پیدا میکند.
۳. غذا خوردن در کمال آرامش
- مردم چین هنگام صرف غذا در مورد مسائل ناراحتکننده و استرسآور صحبت نمیکنند. برای اینکه مواد غذایی بهخوبی هضم شوند، لازم است غذا خوردن در محیط آرام و بهدور از تلویزیون، استرس، سروصدا و دیگر مسائل ناراحتکننده باشد.
۴. رعایت نظم غذایی
- صرف سه وعده غذای کامل و در ساعت مشخص برای جلوگیری از تمایل به تنقلات بسیار مهم است. در فواصل بین وعدههای غذا، معده و رودهها هضم را به پایان رسانده و برای وعده بعدی آماده می شوند.
۵. دستکشیدن از غذا پیش از سیری
- مسلما زمانی که معده کاملا پر شود بهسختی میتواند فرایند هضم را انجام دهد. همواره توصیه میشود پیش از احساس سیری کامل و زمانی که تقریبا سهچهارم معده پر میشود، دست از غذا خوردن بکشید. چینیها به رعایت این اصل پایبند هستند.
۶. اهمیت به صرف صبحانه
- پس از چند ساعت گرسنگی شبانه، صرف صبحانه کامل برای تامین انرژی مورد نیاز بدن ضروری است تا ریزمغذیهای مورد نیاز بدن تامین و از احساس ضعف نزدیک ظهر جلوگیری شود. افرادی که تمایل به صرف صبحانه ندارند در وهله اول باید توجه کنند که شام سنگین و دیروقت میل نشود. اگر باز هم بیاشتهایی در ساعات اول صبح وجود دارد باید میانوعده سالم و مغذی برای زمانی که احساس گرسنگی ایجاد میشود، در نظر گرفته شود.
۷. ناهار زودهنگام و سبک
- ناهار یکی از وعدههای مهم غذایی است که نباید خیلی دیروقت میل شود زیرا توانایی گوارش طی ساعات صبح و نزدیک ظهر بهتر و قویتر است. ناهار باید کامل، مغذی و نسبتا سبک باشد زیرا غذای سنگین فشار زیادی به سیستم گوارش وارد میکند و باعث احساس خستگی در هنگام بعدازظهر خواهد شد.
۸. شام مغذی و سرشب
- برای اینکه سیستم گوارش فرصت هضم غذا را داشته باشد باید شام نهایت در ساعت ۸ شب میل شود. البته شام نباید خیلی سنگین باشد زیرا مصرف انرژی در شب کم است و انرژی اضافی در بدن ذخیره میشود. شام مختصر نیز توصیه نمیشود چراکه احتمال گرسنگی نیمهشب و تمایل به ریزهخوری افزایش پیدا می کند.
منبع: عصرايران